Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - GDPR


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:  Ο Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR) εφαρμόζεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 25 Μαΐου 2018. Εισάγει νέους κανόνες για τις ειδοποιήσεις περί απορρήτου, καθώς και για την επεξεργασία και τη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων. 

Το CASA di PATSI είναι πάντα ευαισθητοποιημένο σχετικά με την ενημέρωση σου, τα δικαιώματά σου αλλά και τη διασφάλιση των προσωπικών σου δεδομένων. Για οποιαδήποτε απορία έχεις παρακαλούμε μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο info1@casadipatsi.gr και στο τηλέφωνο 210 8012211.

Αυτή η πολιτική απορρήτου καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το CASA di PATSI διαχειρίζεται και προστατεύει κάθε πληροφορία σου όταν χρησιμοποιείς τον ιστότοπο www.casadipatsi.gr και όχι μόνο. Το CASA di PATSI μπορεί να αλλάξει αυτήν την πολιτική κατά καιρούς με την ενημέρωση αυτής της σελίδας. Θα πρέπει να ελέγχεις αυτή τη σελίδα για να βεβαιωθείς ότι είσαι ικανοποιημένος με οποιεσδήποτε αλλαγές. Αυτή η πολιτική ισχύει από 25 Mαΐου 2018.

 

Σχετική νομοθεσία

Παράλληλα με τα επιχειρησιακά και εσωτερικά συστήματα πληροφορικής της εταιρίας μας, ο ιστότοπος www.casadipatsi.gr έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με την ακόλουθη εθνική και διεθνή νομοθεσία όσον αφορά την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών:

- Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)

- Κανονισμός για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR/EC/2016/679)

 
 

Υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σε αυτό τον ιστότοπο (www.casadipatsi.gr) είναι η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΠΑΤΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «CASA DI PATSI», με διεύθυνση Ζακύνθου 2, Μεταμόρφωση Αττικής, Τ.Κ. 14452, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 8012211, email: info1@casadipatsi.gr

  

Εκτελούντες επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων φορέων για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς. Αυτοί οι τρεις φορείς έχουν επιλεγεί προσεκτικά και όλα αυτά συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο εκτελών επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό του υπευθύνου επεξεργασίας είναι την τρέχουσα χρονική περίοδο:

Η εταιρεία My Company Projects Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο My Company, με αντικείμενο Διαφημιστικές Υπηρεσίες – Υπηρεσίες Πληροφορικής – Οικονομικές Μελέτες, που έχει συσταθεί στην Ελλάδα και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Π.Π. Γερμανού, αριθμ. 33, τηλ. 2310231557, email: support@sms-marketing.gr, ιστοσελίδα www.sms-marketing.gr (ίδετε πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων εδώ). Στην εν λόγω εταιρεία διαβιβάζονται τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να αποστείλει για λογαριασμό της εταιρείας μας ενημερωτικά sms και μηνυμάτων μέσω viber.

Η εταιρεία μας θα ενημερώνει εγκαίρως την παρούσα για κάθε αλλαγή στους εκτελούντες επεξεργασία.

 

Το CASA di PATSI δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το απόρρητο σας προστατεύεται. Τα προσωπικά σας στοιχεία (όνομα, email, τηλέφωνο, διεύθυνση) συλλέγονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την ενημέρωσή σας σχετικά με την αρθρογραφία μας, νέα μας, προσφορές, διαγωνισμούς, δώρα, events και πληροφορίες που θεωρούμε ότι θα σας ενδιαφέρουν σχετικά με τις δραστηριότητές μας.  Τα στοιχεία αυτά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σύμφωνα με αυτή τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του ιστότοπου www.casadipatsi.gr. H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ έχει πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια στο site μας αξιοποιείται αποκλειστικά για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

 

Αναλυτικότερα:

Cookies - Ανώνυμα δεδομένα

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σου ή στην κινητή σου συσκευή όταν τον επισκέπτεσαι. Τα cookies χρησιμοποιούνται ευρέως για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ιστοτόπων, που επιτυγχάνεται με την αποθήκευση των προτιμήσεών σου. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, κάθε ιστότοπος που χρησιμοποιεί cookies οφείλει να σε ενημερώνει γι΄ αυτό, και να ζητεί τη συγκατάθεσή σου. Έχεις πάντα το δικαίωμα να απενεργοποιείς ή να μη δέχεσαι cookies στη συσκευή σου, καθώς και να γνωρίζεις πώς θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες των cookies. Τα cookies που χρησιμοποιούμε στον ιστότοπο www.casadipatsi.gr δεν αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα, αλλά σε ανώνυμα δεδομένα. Αναφέρονται:
- στο να θυμάται ο ιστότοπός μας αν ο χρήστης συναίνεσε στην πολιτική για τα cookies
- στην χρονική στιγμή που ο επισκέπτης επισκέφτηκε τον ιστότοπο για πρώτη φορά
- στις χρονικές στιγμές που ο επισκέπτης επισκέφτηκε τον ιστότοπο τις επόμενες φορές
- σε ποιές σελίδες του ιστότοπου κατέληξε
- πόσο χρόνο αφιέρωσε σε κάθε σελίδα του ιστότοπου
- στην IP διεύθυνση του επισκέπτη
- στην χώρα που αντιστοιχεί η IP του επισκέπτη
- στο είδος της συσκευής του επισκέπτη (λάπτοπ, ντέσκτοπ, τάπλετ ή κινητό)
- στην ανάλυση ευκρίνειας της οθόνης της συσκευής του επισκέπτη (πχ 1920Χ1080)
- στον περιηγητή που χρησιμοποίησε (Chrome, Firefox, Opera, Safari κλπ)
- στο λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στην συσκευή του (Windows, Android, Ubuntu, OS κλπ)
- στον ιστότοπο από τον οποίο κατέληξε στον δικό μας ιστότοπο (πχ από τις μηχανές αναζήτησης Google, Bing, Yahoo, Yandex κλπ)
- στην διάκριση του κάθε επισκέπτη σε νέο ή παλιό

Τα προαναφερόμενα δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία από την Google Analytics (σε σέρβερ της Google, δες εδώ την πολιτική της Google), από το Facebook (σε σέρβερ του Facebook, δες εδώ την πολιτική του Facebook) και του λογισμικού εγκατεστημένου στον σέρβερ που μας φιλοξενεί (Hetzner Online GmbH, δες την πολιτική του εδώ). Το λογισμικό έχουμε ρυθμίσει να ανωνυμοποιεί την IP διεύθυνση του επισκέπτη στο 1ο byte αυτής, να διαγράφει τα δεδομένα των επισκέψεων μετά από 60 ημέρες και να διαγράφει τις αθροιστικές του αναφορές μετά από 3 μήνες. 

Σκοπιμότητα επεξεργασίας ανώνυμων δεδομένων: αν και τα ανώνυμα δεδομένα δεν υπόκεινται σε προστασία από τον κανονισμό GDPR, από τα προαναφερόμενα ανώνυμα δεδομένα το ενδιαφέρον μας εστιάζεται αποκλειστικά στην αναφορά της συνολικής ημερήσιας επισκεψιμότητας από όλους τους επισκέπτες μας και στο ποιές ιστοσελίδες μας ελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες για τα cookies>>>> (http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm)

 

 

Τι είναι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;

Είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε προσωπικά δεδομένα ή σε σύνολα προσωπικών δεδομένων, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

 


Προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων») το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

 

Τα προσωπικά σου δεδομένα, που επεξεργαζόμαστε στον ιστότοπό μας (www.casadipatsi.gr) είναι:

- στην σελίδα Εισαγωγή - Εγγραφή στο σύστημα καρτέλα Register: το ονοματεπώνυμό σου, το email σου, τον κρυπτογραφημένο κωδικό εισόδου σου (που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό σου κωδικό), την επιβεβαίωση ενεργοποίησης του λογαριασμού σου και την χρονική στιγμή της εγγραφής σου
- στη Φόρμα Εγγραφής στο Ενημερωτικό δελτίο: το email σου και την χρονική στιγμή της εγγραφής σου
- στην σελίδα Εισαγωγή - Εγγραφή στο σύστημα καρτέλα Login: το email σου, τον κρυπτογραφημένο κωδικό εισόδου σου (που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό σου κωδικό) και την χρονική στιγμή της τελευταίας σου σύνδεσης στο σύστημά μας
- Προσωπικά σου στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email) συλλέγουμε, πάντα με την έγγραφη συναίνεσή σου, κατά την επίσκεψή σου στα φυσικά μας καταστήματα.

 

Για ποιους σκοπούς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα

- στην σελίδα Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο: επειδή επέλεξες να λαμβάνεις ενημερωτικά emails από εμάς, για να μπορείς να εισέρχεσαι στο σύστημα, περνώντας από την διαδικασία αναγνώρισης εγγεγραμμένου χρήστη, για να διαβάζεις ειδικό υλικό, για να διατηρήσουμε τον ιστότοπό μας ασφαλή από ανεπιθύμητες προσβάσεις και για να ικανοποιήσουμε το συμφέρον της επιχείρησής μας για την εμπορική προώθηση των υπηρεσιών της

- στην σελίδα Εισαγωγή - Εγγραφή στο σύστημα καρτέλα Register: επειδή επέλεξες να λαμβάνεις ενημερωτικά emails από εμάς, για να μπορείς να εισέρχεσαι στο σύστημα, περνώντας από την διαδικασία αναγνώρισης εγγεγραμμένου χρήστη, για να διαβάζεις ειδικό υλικό, για να διατηρήσουμε τον ιστότοπό μας ασφαλή από ανεπιθύμητες προσβάσεις και να ικανοποιήσουμε το συμφέρον της επιχείρησής μας για την εμπορική προώθηση των υπηρεσιών της

- στο κατάστημά μας με τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας και την έγγραφη συναίνεσή σου: για λόγους ασφαλέστερης και αποτελεσματικότερης παροχής των υπηρεσιών μας στα πλαίσια της συνεργασίας μας (μελλοντική επισκευή, συντήρηση, παροχή συμβουλών και πληροφοριών για τα αγορασθέντα αγαθά)  στα πλαίσια τήρησης της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά και με σκοπό την ενημέρωσή σου για τις υπηρεσίες μας, μελλοντικές προσφορές, νέα και εκδηλώσεις, μέσω ενημερωτικών email, τηλεφωνικά και με sms.


Ποια είναι τα δικαιώματά σου;

- να ενημερωθείς από εμάς για τους σκοπούς επεξεργασίας: δες την παράγραφο με τίτλο "Για ποιους σκοπούς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα"

- να ενημερωθείς από εμάς για τις κατηγορίες των προσωπικών σου δεδομένων: τα δεδομένα σου στον ιστότοπό www.casadipatsi.gr είναι απλά προσωπικά δεδομένα (δες την παράγραφο "Προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε") και δεν περιλαμβάνονται σε αυτά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (πχ εθνότητα, φυλή, θρησκεία, συνδικαλισμός, βιομετρικά, γενετικά ή ιατρικά δεδομένα).

- να ενημερωθείς από εμάς για τους αποδέκτες: τα προσωπικά σου δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους εκτός από τους ανωτέρω αναφερόμενους εκτελούντες επεξεργασία και αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω για έκαστο εξ’ αυτών, χωρίς καμία περαιτέρω δυνατότητα διαβίβασης ή επεξεργασίας των δεδομένων σου από αυτούς.

- να ενημερωθείς από εμάς για τον χρόνο αποθήκευσης: τα προσωπικά σου δεδομένα αποθηκεύονται μέχρι να μας ζητήσεις την διαγραφή τους.

- να μας ζητήσεις διόρθωση: αν πέσει στην αντίληψή σου ότι κάποιο προσωπικό σου δεδομένο το καταχώρησες εσφαλμένα ή επειδή κάτι άλλαξε στην πορεία, μπορείς να μας ζητήσεις να το διορθώσουμε

- να μας ζητήσεις διαγραφή: έχεις το δικαίωμα στην "λήθη" και οποτεδήποτε μπορείς να μας ζητήσεις να διαγράψουμε όλα τα προσωπικά δεδομένα που καταχώρησες

- να μας ζητήσεις περιορισμό της επεξεργασίας: μπορείς για παράδειγμα να μας ζητήσεις λήψη ενημερωτικών emails αντί για ένα κάθε μήνα, ένα email ανά δίμηνο ή τρίμηνο κλπ, εκτός από την περίπτωση που μας ανέθεσες μία εργασία και ο νόμος καθορίζει την απαιτούμενη συλλογή δεδομένων

- να αντιταχθείς στην επεξεργασία τους: μπορείς να έρθεις σε επαφή με εμάς, πχ τηλεφωνικά ή με email ή μέσω των λοιπών καναλιών επικοινωνίας (δες την πολιτική επικοινωνίας), ζητώντας τα προσωπικά σου δεδομένα να μην υποστούν αποθήκευση - επεξεργασία

- να πάρεις πίσω την συγκατάθεσή σου: σε αυτή την περίπτωση απλώς δεν θα λαμβάνεις ενημερωτικά emails και sms. Συμπεριλαμβάνουμε ένα σύνδεσμο διαγραφής σε κάθε email μας προς εσένα, τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσετε αν δεν επιθυμείς να λαμβάνεις τέτοια μηνύματα από εμάς στο μέλλον. Με ένα απλό μήνυμα στο email μας (info1@casadipatsi.gr) ή ένα τηλέφωνο στο τηλέφωνο επικοινωνίας μας (210 8012211) μπορείς να μας ζητήσεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ενημερωτικά sms και κλήσεις.  

- να ενημερωθείς από εμάς για την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων: τα προσωπικά σου δεδομένα δεν υπόκεινται σε σύστημα αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων (αυτό γίνεται σε ιστότοπους ανθρωπίνων πόρων με προέλεγχο του χρώματος, της εθνότητας, της καταγωγής, της ηλικίας, ιστορικού ασθενειών κλπ ή σε συστήματα κάποιων εταιρειών παρακολούθησης της εργασιακής απόδοσης και συσχέτισής της με ευαίσθητα δεδομένα)

- να μας ζητήσεις αντίγραφο των προσωπικών σου δεδομένων: τι πιο απλό από το να σου δώσουμε τα στοιχεία που καταχώρησες, τίποτε περισσότερο ή λιγότερο

- να υποβάλλεις καταγγελία σε εποπτική αρχή: πρόθεσή μας είναι να ικανοποιήσουμε άμεσα τα νόμιμα δικαιώματά σου, αν κάποιο από τα αιτήματά σου δεν ικανοποιήθηκε εντός ενός μηνός, σε ενημερώνουμε αν θα χρειαστούμε πρόσθετη παράταση ενός ακόμη μήνα ή σε ενημερώνουμε για τους λόγους που αδυνατούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σου, οπότε αποφασίζεις αν θέλεις να υποβάλλεις καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή:

Ρυθμιστική Αρχή

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600
Fax: +30-210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

 

Με ποιούς μηχανισμούς προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα;

Η ασφάλεια της διενεργούμενης επεξεργασίας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα με εφαρμογή μεθόδων κρυπτογράφησης, και διαβάθμισης δικαιωμάτων πρόσβασης στους χρήστες των συστημάτων μας. Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου www.casadipatsi.gr και του προγράμματος περιήγησής σας, είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS κάνοντας χρήση του SSL (Secure Sockets Layer).

 

Ειδικές υποχρεώσεις μας

Σε περίπτωση που ήθελε συμβεί παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, γεγονός που εμπεριέχει την πιθανότητα να έχουν αποκαλυφθεί προσωπικά δεδομένα, τότε μέσα σε 72 ώρες από την αναγνώριση του συμβάντος ειδοποιούμε την αρμόδια εποπτική αρχή και τα φυσικά πρόσωπα στα οποία ανήκουν τα προσωπικά δεδομένα.
Δεδομένου ότι δεν απασχολούμε πάνω από 250 εργαζομένους στην επιχείρησή μας, ότι εκτελούμε περιστασιακή επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ότι δεν επεξεργαζόμαστε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ούτε επεξεργαζόμαστε ποινικά δεδομένα, ως εκ τούτου δεν υποχρεούμαστε σε τήρηση αρχείου δραστηριοτήτων επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Εκτίμηση επικινδυνότητας από την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων

Η λέξη επικινδυνότητα χρησιμοποιείται στα σύγχρονα πρότυπα ISO για να "ποσοτικοποιήσει" μέσα της την πιθανότητα εμφάνισης και την σοβαρότητα των επιπτώσεων ενός κινδύνου. Ο κίνδυνος στην περίπτωσή μας είναι η παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή η αποκάλυψή τους, και η σοβαρότητα των επιπτώσεων που αναφέρεται στα φυσικά πρόσωπα στα οποία ανήκουν τα δεδομένα.
Δεδομένου ότι το πλήθος των ατόμων και των προσωπικών τους δεδομένων, που επεξεργαζόμαστε στον ιστότοπό μας, είναι πολύ μικρότερο από έναν ιστότοπο, ας πούμε, τύπου e-shop και με τους μηχανισμούς ασφαλείας που εφαρμόζουμε, εκτιμούμε ότι η επικινδυνότητα είναι αμελητέα.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Θα απαντήσουμε σε όλες τις αιτήσεις, ερωτήσεις ή προβληματισμούς εντός τριάντα (30) ημερών:
ΑΦΟΙ ΠΑΤΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ
CASA DI PATSI
Ζακύνθου 2, Μεταμόρφωση Αττικής, Τ.Κ. 14452,
Τηλ. 210 8012211, email: info1@casadipatsi.gr